Dags för farväl av Pouyngang

Dags för farväl av Pouyngang

Nu är det dags att snabbt säga farväl till koyron hotell, alla konstiga hissar och en halv kopp kaffe till frukost.

Vi har byggt upp ett litet förtroende kapital under vecka och vi får lov att gå till stationen. Men absolut inte fotografer några människor. Önskar att jag fick längre tid att vara här och få möjlighet att fotografera människor.

På stationen får vi inte gå in i den vanliga ingången utan vi får gå in genom en special port för utbölingar … Så stuvas vi in en vanlig vagn med en massa andra människor vilket vi blir överraskade av.

Tåget bär av norrut. Vi åker i sakta mak genom risfält och byar. Vi ser rester av broar som bombats under kriget längs hela vägen.

Väl framme vill gränsen råder en nervös stämning. Men vi blir ytterst överraskade när gränsvakterna ler och försöker att kommunicera med oss. Pass lämnas väskor känns igenom kameror kollas, dock slipper jag eftersom glaset på displayen har gått sönder. Efter 2 timmar är passen tillbaka och far mot Kina.

Här blir vi slagna av kontrasten. Bilar ljud, färger, människor och frihet till viss del. På kvällen går vi längs floden som delar nord Korea och Kina som spritter av liv och färg. På andra sidan kan vi skymta en svart siluett av nord Korea helt i mörker.

20140522-075207.jpg

Leave a reply