Hit men inte längre

Hit men inte längre

Jag är så irriterad på att inte få gå it och röra mig som jag vill. Här i Kaesong har vi nu checkat in på ett hotell i Koreansk stil som ligger in den äldre delen av staden. De trånga gränderna inbjuder till en upplevelse genom både folk, deras liv och deras vanor.

Istället blir det en beskrivning av boendet i ett så kallat Koreansk stil. Det bästa sättet att beskriva det är en blandning av Japan och Mongoliet. Låga hus med en tunn madrass på golvet. Kudden är avlång och cirkulär och innehållet påminner om en kompakt vetevärmare. Värmen kommer underifrån genom kanaler som återvinner värmen ifrån spisen i köket, ja då i de riktigt gamla huse. I vårt nya så ligger det elslingor i golvet som gör det riktigt hett om rygg och bak.

Badrummet är nytt och fult. Det är kanske det inte det värsta…. Duschen läcker som ett såll, inte från kranen utan vattnet kommer ifrån röret bakom blandaren. Känns bra fet här 🙂

Toppen på moset är den enda belysningen…. Den sitter på väggen ca 3 cm från duschen. Det gör inget att det bara finns kallvatten i kranen… Jag väntar med duschen till en annan dag vill inte bli lockig på denna resan.

Middagen serveras på traditionellt vis sittandes med korslagda ben med små låga bord. Jättepraktiskt när medelåldern är över 60,men ganska underhållande man är under 60 och har lite humor.

Efter en varm natt öppnades de stora träportarna ut mot världen och vi fick lov att att ställa oss i porten och få ta del av morgontrafiken. Där står vi som lydiga hundar och tittar… Det ser galet ut.

Leave a reply