Det hade jag glömt

Det hade jag glömt

Väderprognosen för veckan ser lite sämre ut regn och åska. Har vi tur så drar det över. Men jag tänkte maximera dagen med att föräldrarna fram och tillbaka genom stan för att hinna med utomhusaktiviteterna. Det gick sådär.

Det är ju bara att hoppa på tunnelbanan och åka. Jag och pappa hade planerat rutten noga. Först köp av dagskort i tunnelbanan. Sedan 10 stationer åt ett håll, hoppa av leta skyltar och ta riktning, lång gång, upp för trappor leta skyltar, ta riktning och parera mellan folk. Väl framme vid nästa linje så trycker vi i våra kort så tjuter maskinen till och vakten kommer fram och bugar och lyckas förklara på japanska att våra kort bara gäller på metron och inte på den här tunnelbanan.

Jaha… Två tunnelbanesystem jo man tackar. Tillbaka, upp och ner, fram och tillbaka, rita upp en ny rutt vilket nästan resulterade att vi spenderade halva dagen med att åka runt i tunnelbanan. Men nu vet vi hur vi skall komma runt så segern kan man nog säga ligger hos oss.

Eftersom det är Söndag idag så var vi bara tvungna att hålla oss i närheten av Harijuko, en station i precis vid Yoyogi parken. Vid en bro vid stationen så står det varje söndag en massa tjejer och några killar som har klätt ut sig till tänderna och blir fotograferade. Varför.. Det kan ni ju lura på.

20130526-215807.jpg
Sedan gick vi runt på den stora shoppinggatan Ometo-Sando. Här ligger de riktigt dyra butikerna men det är fantastiskt roligt att titta på alla som går, hur de klär sig, alla accessoarer som de har på sig unga som gamla. Allt är blandat och det finns liksom ingen rös tråd. Så upplyftande och inspirerande. Och allt detta blandat med arkitektur, skyltar och djur.
20130526-220146.jpg

Och så vi

20130526-220541.jpg

1 Comment

  1. Karl Erik juren · maj 27, 2013 Reply

    Vilken fin bild.

Leave a reply