Sista dagen innan hemfärd

Sista dagen innan hemfärd

Jepp, så var sista dagen kommen för vår lilla Japanäventyr. Mycket skoj har vi sett men nu är det bara att trycka ner allt i väskorna och hoppa på locket.

I två dagar har de lovat regn men vi har lyckats att klara oss undan ganska bra. Men det händer lite roliga saker när det vankas regn.

Förutom att alla helt plötsligt går omkring med stora paraplyer så drar affärerna fram sitt regnkitt. Det innebär att vid nästan alla affärer finns det en mackapär enligt modell nedan. I det tomma hålet sticker man ner sitt jättestora paraply och vips så har man en påse runt sitt paraply. Detta är inte bara praktiskt utan man är också omtänksam. Man skall inte utsätta sina medshoppare för läskigt blöta attiraljer. Naturligtvis finns det även plastpåsar för mindre paraplyer.

20130530-214929.jpg
Japanerna är också noga med att packa in dina inköpta varor. Vi får välja färg på den lilla påsen som varan lindas in i, sedan får vi välja färg på rosetten, slutligen så stoppas varan i en fin papperspåse. En dag som denna då regnet hänger över oss så packas även papperspåsen in i ett plasthölje så att den inte skall bli blöt.

20130530-215319.jpg
Utan att be om det så frågar expediten om man vill ha en större påse så att du kan samla ihop alla dina småpåsar till en stor. Jag hoppas att de gör det av välvilja, så att jag skall komma hem med alla påsarna och inte tappa bort någon på vägen. För vad du en en köper så få du en ny påse. Självklart så finns det ett sälj argument. Det är klart att butiken vill att deras påse skall synas mest…

Idag fick vi äran att möta hissflickor. Det är de små söta tjejerna som sköter hissen och ser till att vi kommer av på rätt våning. De tar jobbet på fullt allvar, ännu mer än än vad flygvärdinnorna gör, bugar ock trycket på knappar gör varje våning och ser till att vi har alla fingrar med.

20130530-215459.jpg
En annan viktig funktion som de har är att guida oss rätt bland våningarna. Man skulle ju tro att en hiss går till alla våningar, men nej. Här se vi butiker på ”halva” våningsplan också så förvirrad och vilsen blir man/är man mest hela tiden. Det är bara att acceptera.

Nu är det hemfärd som gäller. Med andra ord så ses vi snart.

3 Comments

  1. laila · maj 30, 2013 Reply

    Tänk så många fina ideer att få med sej hem. Hur har det gått med cykelköpet?
    Välkomna hem.

  2. Ijda · maj 30, 2013 Reply

    så himla kul att få uppleva tokyo igen!!! löve it. 🙂 välkomna hem.

Leave a reply