Sol, värme & ett sista tempel

Sol, värme & ett sista tempel

Vit började dagen som många andra Tokyobor, genom att sitta på tunnelbana en timme för att komma till vårt först mål, Asakusa.

20130527-214523.jpg
Det här var nog vårt sista planerade tempelbesök för denna resan. Vi trodde att det skulle vara mindre antal människor idag. Det är ju ändå måndag, men nej. Fullt med folk.

Det är väldigt lite västerländska turister i princip överallt. Jag hade förväntat mig mycket flera. Det är ju så lätt att ta sig hit.

20130527-215543.jpg
En lite rolig observation från att åka tunnelbanan är att i princip alla japaner som inte läser en bok sitter och sover. Idag var tjejen som satt bredvid mig så trött och sov så djupt att hon inte märkte att hon vilade huvudet mot min axel medan vi passerade 5 stationer. Helt plötsligt vaknade hon till vid en station och så hoppade hon av tåget som om inget hade hänt.

Vi han också med att titta in i ett område som heter electric town. Här kan du hitta alla möjliga tekniska saker som du inte ens trodde fanns som säkert skumme kunna lösa all världens problem. Jag fyndade ett nytt objektiv till min kamera som var under halva priset.

20130527-215429.jpg
Kvällen avslutade vi med att Pappa och jag käkade sushi i shibuya. Vi var båda överens om att det här var nog den bästa vi ätit någonsin. Vi fick en menyns bilder så det var bara att peka.

Sushin fick vi serverat på små gröna blad och alla tillbehör låg i små lådor framför oss. Varmt te fanns att hämta i små kranar framför oss.

Nej, vi glömde inte bort mamma, hon valde att äta lite blandat från mataffären där vi bor. Det finns ett fantastiskt utbud av matvaror.

1 Comment

  1. Eva Kasselring · maj 27, 2013 Reply

    Hej hej! Försökte (av misstag) ringa dig idag på Facetime om du undrar, Åsa.
    Ser gott ut med riktig japansk sushi. Hoppas mamma hittade något i affären. Bra med instagram … det känns som om man är med på resan lite grann i alla fall. Kram kram

Leave a reply