Döda havet – sista stoppet

Döda havet – sista stoppet

Kan bara konstatera att ”all inclusive” inte är min kopp kaffe. Visserligen är det bekvämt men herrejösses vilket kaos vid buffén… jag skriver inte mer.

Vi är framme vid döda havet. Så märkligt, inget större tillflöde och inget utlopp. Bara salt och vatten. Vi kom hit igår efter en 5 timmars bilresa från Aqaba. Det är inte så tokigt när man har världen bästa resesällskap.

Motorvägen upp används av många lastbilar. Hade förmodligen varit bättre med kameler/dromedarer på flera sätt. Inte många som använder bälte. Såg en olycka på vägen mellan 3 lastbilar. Förarhytten på den ena var helt intryckt. Jag hoppas att han hade bälte på sig.

Efter vår kaotiska frukost tog vi oss ner till havet. Väldigt glad över att ha badskor med mig eftersom botten består av stenar. Vattnet är så salt att man faktiskt kan se saltet flyta omkring. Rekommendationen var att gå baklänges i…. bra rekommendation. Det är så svårt att simma mer än att plaska runt med händerna. Efter första doppet fick en lerbehanling bestående av lera från döda havet. Leran matchar snyggt min baddräkt, Ser mycket potential för vår egen blålera på Tjurkö. Detta skulle sedan torkas in i solen!badas av för att sen få en skrubb av salt. Trots dusch så har man en fin hinna av salt på sig.

Leave a reply