Cusco – väntan

Efter en fantastisk natt i en riktigt säng gör vi en rundvandring i Cusco inka kulturens huvudstad.

Spanjorerna byggde nya hus över den gamla inkastaden men man kan än idag se de gamla murarna när man går genom staden. Från början var staden byggd i form av en Puma och om man gick längs pumans ”ryggrad” upp för berget så kommer man upp till fästning Sacsahuaman, en fästning med enorma stenar. Här Juan man från ovan se pumans ögon och tänder som består av stenmurar som är sammanfogade som ett pussel.

Vi har också besökt en grotta där inka folket mumifierade sina döda. Denna naturliga grotta av kalksten användes flitigt eftersom vinden och höjden gjorde platsen lämplig för att torka kroppar. Torkningen tog ca 3 veckor och kropparna placerades i fosterställning så att man lämnade jordelivet i samma ställning som man kom.

Vi fortsatte till den lokala marknaden som hade allt eller sålde allt. Jag beslöt att jag faktiskt inte behövde ta bilder på allt, men jag kan berätta att de hade allt, alpacka foster, tyger, hela griskroppar, juicebar, mular, kryddor mm. Jag har bara bifogat snälla bilder.

I morgon gör vi machu picchu.

IMG_0215.JPG

cusco peru

IMG_0214.JPG

IMG_0217.JPG

IMG_0216.JPG

IMG_0213.JPG

3 reaktioner till “Cusco – väntan

  1. Oj vilken häftig resa ni gör ! Du skulle ju nästan platsa som guide med så fina beskrivningar på alla platser ni besöker. Hälsa till resesällskapet.

  2. Hej allihopa! Spännande. Skönt att du inte tog bilder på allt på marknaden 🙂 eller det gjorde du kanske ändå. Häftigt att se byggnaderna. Hoppas Machu pitchu blir kanon och att åkommorna har lagt sig. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *