Den heliga dalen

Den heliga dalen

Inkafolket ansåg att Cusco var mittpunkten i världen och om man översätter namnet betyder namnet världens navel. Om man sedan tar sig ca en timmer från Cusco hittar man den heliga dalen.

En plats väldigt viktig för Inka men också väldigt viktig för folket idag. Här produceras då som nu massor av majs. Visste ni att Peru har 300 olika majssorter och 4000 olika sorters potatisar. Det ni.

Vi besöker en skola som resebyrån bestämt sig för att hjälpa. Hjälpen som ges är i form av mat. Skolan vill vara säker på att barnen får ett näringsrikt mål om dagen. Trots bördig jord så är fattigdomen hög här. barnen sjunger och busar med oss.

IMG_0302.JPG

Vi drar sedan vidare till ett annat inka palats som inte heller blev klart. Men man vet att den har fungerat som till conquistadorerna. Byn heter Ollantaytambo och ligger strategiskt viktigt längs floden Urubamba. Här är bra förhållande att odla majs. Om man vår till höger längs floden kommer man till Machu Picchi, rakt fram kommer man till Cusco och till vänster djungeln.

IMG_0301-0.JPG

Här är den enda platsen där Manco Incas lyckades besegra conquistadorerna men föll slutligen.

IMG_0304.JPG

Leave a reply