Lämnar Colcaravinen

Lämnar Colcaravinen

Idag kör vi från Colcaravinen mot Puno och Titicacasjön. Vi kör upp genom ett vulcanområde med höga toppar som dagen till ära är snöbeklädda något som är ovanligt så här års. Det är ju sommar trots allt. Här uppe på nästan 5000 meter höjd är det inte mycket som händer, inga människor bara fantastisk utsikt över Anderna.

Vädret skiftar från regn, hagel och solsken. Vi trodde att vi hade för mycket kläder men det visade sig strax att vi hade precis rätt mäng med oss. Vi stannar till vid sjön Lagunilla. Fantastisk vy.

Vi fortsätter mot Sillustani. Här finns ett vackert gravmonument, chullpas från den så kallade Kolla-kulturen med storhetstid mellan 1200-1500 talet. Platsen är fortfarande aktiv, här offrar än i dag människor till gudarna om det är viktigt. Offergåvorna är lite mer modesta idag, en höna eller ett marsvin. Förr kunde de offra en svart alpacka om det skulle räknas. Det är något magiskt med platsen. När vi går ner så pekar vår guide på en sten med en krumelur, ber mig hålla mitt kompass över stenen. Vad som händer är att kompassnålen ändrar riktning.

IMG_0168.JPG

IMG_0171-0.JPG

IMG_0170-0.JPG

IMG_0169-0.JPG

Leave a reply