På mellanhög nivå

På mellanhög nivå

Vi har tagit oss Arequipa en stad som ligger på 2300 m över havet. Här bor vi på ett hotell som är byggt som en hacienda, utöver de andra gästerna bor här 3 alpackor och en 103 årig sköldpadda, Juanita. Är man så gammal är man minsann värd ett namn. Alpackorna får heta 1, 2 & 3.

Emma är mer än nöjd med frukosten. De serverar powerbars, fruktsallad, gryn och pulver jag aldrig har hört talas om. Det är otroligt mycket variationer och valmöjligheter.

Vi tar oss först en tur för att titta på alla bergen. Runt omkring finns vulcaner som är perfekt formade och påminner om Fuji.

IMG_0101.JPG

Trots att det finns hus och nya stadsdelar överallt så finns den en lag som säger att den bästa åkerjorden får inte bebyggas utan den skall användas som just åkermark. Det betyder att överallt mellan husen så finns det lappar med brukad mark. Undrar hur det hade sett ut i Skåne.

I Lima och Arequipa så har man bestämt att trafikpolisen helst skall vara en kvinna. Man skulle kunna tro att det var på grund av någon konstig lag. Men vad de menar här är att kvinnor är mindre benägna att ta mutor så därför anställer man bara dessa.

IMG_0100.JPG

Vi besökte också ett kloster som under väldigt lång tid varit en genväg till himmelriket. Det är klostret Santa Catalina. Under väldigt många år så satte rika/förmögna människor sina döttrar här och de fick aldrig komma ut. Nunnorna hade allt vad som kunde behövas och lite till som tjänare. Det kostade en familj ca 500 000 att sätta henne där så jag tror minsann att de fick ett gott liv innan för murarna.

IMG_0099.JPG

Emma och jag gick på värsta turistfällan. Ett gäng lokala indianer stos bredvid vägen för att sälja. Dessa stor i långa rader med små små alpacka kid som de slängde På Emma. Gulligt sa jag och tog fram kameran. Det kostade pengar…. Men här är resultatet!

IMG_0099-0.JPG

Leave a reply