Vad är värst

Vad är värst

Jag, åsa är riktigt risig i kistan och vi skall sitta på en buss hela dagen. Inte skojigt men det är till att bita ihop och hoppas på det bästa. Men jobbigt är det.

idag kör vi upp i bergen upp genom den transatlantiska vägen som går från kust till kust dvs från stilla havet till Atlanten. Vi skall upp på 4000 meters höjd och titta på Colcaravinen. Vi viker av från den asfalterade vägen och nu blir det grusväg för hela slanten. Vi kör in i Aguada, en ny nationalpark.

Ju längre upp vi kommer bytts den svartgråa vulkan askan till gult gräs som fungerara som föda åt boskap, alpackor och lama. Det är i princip det enda som kan växa så man undrar ju vad de lever av.

Husen består av sten och plåttak runt dem ligget en stenmurara för att skydda för obehöriga djur. Det finns inga fängelser, det behövs inte eftersom alla känner varandra. Däremot finns det fängelser för lamadjur. Om de smiter in i en trädgård ovh äter upp grödor så kan polisen ta hand om djuret och ägaren få lösa ut det med en summa pengar som skall ersätta för grödorna.

IMG_0118.JPG

IMG_0117.JPG

IMG_0116.JPG

1 Comment

  1. Eva Kasselring · november 16, 2014 Reply

    Ajdå. Vad har du fått i dig då? Hoppas det gick bra ändå idag. På nyheterna konstaterade man att vi har haft 1,5 Tim sol här den senaste månaden hoppas ni har det lite ljusare och får se massor spännande saker.. Längtar efter uppdatering varje dag. Hälsa Emma att hon är superkass på att lägga upp ngt. 🙂 🙂 kramar till er alla.

Leave a reply