Goda hopp

Goda hopp

Det var dags att utnyttja bilen. På schemat stod bilfärd längs kusten till Godahopps udden och Pingviner.

Vi drog iväg tidigt och körde via camp Bay, Hout Bay och sen vidare bort. Vägen gick genom slingrade vägar längs bergen, förbi vackra vita stränder med höga vågor.

20121226-100642.jpg

Vi trodde att vi var rätt så tidigt ute men vi var inte ensamma. Längs vägen satt familjer ned picknick korgar och grillar. Ett för oss annorlunda sätt att fura juldagen.

Väl framme så ringlade kön upp till udden lång och det tog evigheter att komma fram till luckan för att betala avgiften för att komma in i parken. Vi satt och funderade på om personen i luckan berätta parkens historia eller sin egen för kön brevid oss rullade inte bara snabbare utan mycket snabbare.

Väl framme och bilen parkerad var det bara att klättra upp till fyrtornet och utsikten som är otroligt fantastisk och ”ögonbedövande”

20121226-101213.jpg

Vi har sett en hel del varningsskyltar, varning för korsande paddor, varning för, varning för vandrare, varning för babianer, varning för flodhästar mm. Den senaste var varning för korsande Pingviner.

20121226-101334.jpg

I Simons town en liten stad stannade vi för att ta en glass och vandra runt. Här hittade vi tillsammans mes alla andre turister de lokala Pingvinerna. Det är häftigt att kunna se dem i sin naturliga miljö och där vi får flytta på oss bär de skall fram.

På vägen hem stannade vi för att bada på en av de vita stränderna. Stora höga vågor som rullar in men sådan kraft att man knappt kan stå upp. Mormor rullade runt i vattnet som en t-shirt i en tvättmaskin. Fördelen med dessa vågor är att man inte en chans att bara doppa fötterna för vågorna tog en direkt. Härligt dopp i det kalla vattnet.

1 Comment

  1. Laila · december 26, 2012 Reply

    Kan förstå att mormor tyckte det var annorlunda än vinterbaden hon är van vid i sin lilla badvik! Ha de gott och njut hälsningar till er alla.

Leave a reply