Hårda instruktioner

Hårda instruktioner

Vi käkade en tidig frukost för att snabb komma iväg till den först stoppet, ett sjukhus för vilda djur. Här tar de hand om alla möjliga vilda djur som skadat sig eller av någon anledning behöver omplaceras.

Det första som vi såg var ett gäng gamar som kalasade på en ko (tror jag). Det var lite svårt att avgöra eftersom det bara var ben kvar…

Väl inne på sjukhuset fick en lektion i svårigheterna att rädda och omplacera djur. Sedan fick vi en tur där vi fick möjlighet att klappa en cheetah och mata gamar. Det enda jag kunde tänka på var vakterna i Disneys Robin Hood film när jag hade en stor köttbit i handen.

Förutom lejon, honungsbjörnar vildhundar och hyenor så hade de en 10 mån gammal noshörning som låg och sov i gräset. Mamman hade blivit förgiftad.

Framåt lunch så beslutade vi oss för att bege oss till Kruger parken. Vi beslöt oss för att lita på kartan istället för att lyssna på gps som har bytt röst till en manlig röst och vi får nu kalla honom för Sigurd.

En timme senare så kör vi igenom portarna till parken. Jag tror att vi alla känner att det är lite overkligt, att vi är här på andra sidan jorden. Helt plötsligt så se vi vilda djur. Zebror, antiloper, krokodil, vildsvin, 3 elefanter. Fantastiskt märkligt och så på riktigt.

Incheckade och klara väntar vi nu på lunchen och sedan en eftermiddagstur ut i det vilda men först var vi tvungna att skriva på ett papper att vi inte går själva till våra rym på kvällen för lejonen brukar gå traska runt på hotellets mark på kvällarna.

20121219-142811.jpg

20121219-142829.jpg

20121219-142756.jpg

1 Comment

  1. wahlberg family :) · december 20, 2012 Reply

    Hallå- oj vad ni har hunnit med mkt på så kort tid. Men hörni- ni måste vara rädda om er och läsa skyltar noggrant-skyltar med kulhål i är big no no! Väntar med spänning nu på bilder från parken 🙂 hälsa alla!! extra kramar till gullungarna! /ulrika o Jonas

Leave a reply