Kondis.. Det trodde jag att jag hade

Kondis.. Det trodde jag att jag hade

Vi började morgonen med världens största frukost med morgondiset hängande över taken.

Vi är omgivna av höga berg som är delvis täckta av skog men vid vissa partier kan vi se berget som skiftar i både gult, rött och grönt.

Vi bestämde oss för att vandra längs en vandringsled som skulle vara anpassad för alla med fantastiska vattenfall. Stället som vi åkte till låg ungefär 2 timmar från vår lodge, Blyde Canyon.

Vi hela familjen, vi som klarar allt bestämde oss för att ta 4 km turen. Hur svårt skall det vara. Redan innan vi kom fram till stigen mötte vi ett par som såg ganska matta ut. De förklarade och tittade på mormor och morfar och sa diplomatiskt att det var ganska tufft… Och tittade på våra skor och såg väldigt skeptiska ut.

Asch vi fortsatte. Efter ytterligare 5 min mötte vi ett ungt par fullt utrustade med hela vandrarutrustningen, de såg väldigt trötta ut. De berättade att 4 km sträckan tog mer än 4 timmar.

Efter en timmes vandring balanserandes på stockar som låg som broar över vatten drag och stenar hala som ålar kom vi fram till att det var nog var bäst att mormor och morfar vände tillbaka med Eva medans vi andra knatade vidare.

Jag tycker så själv att jag har ganska god kondition… Jösses… Emma och Jack sprang som om de hade ett lejon bakom sig. Jag gjorde mitt bästa för att hänga med genomblöt av svett, slutat att bry mig om att inte blöta ner dojorna hoppandes över vattendrag, klättrandes över stenar och klippor. Ok får väl erkänna att jag sinkade gänget genom att ständigt stanna för att ta en bild eller två.

Efter ytterligare en timme så tog så delade vägen sig och markeringarna för leden blev lätt tvetydiga och kartan visade att vi kommit drygt halvvägs beslöt vi oss att vända tillbaka, blöta besegrade och lite missnöjda..

Nu så här i efterhand så kanske vi borde ha tagit skylten med kulhål i på större allvar.

ingång sker på egen risk, parken ansvarar inte för eventuella dödsfall, skador eller rånöverfall

20121219-134650.jpg

20121219-134720.jpg

1 Comment

  1. laila · december 20, 2012 Reply

    Stort Grattis på 45-årsdagen! Här ser vi framemot 40-årsfest imorgon.

Leave a reply