Poppis

Poppis

Visserligen har vi ju läst om att det kan vara långa köer och att om man vill åka över så är de bra att boka i förväg. Gärna 2 veckor innan.

Det har ju vi inte gjort i tron om att det är ju inte riktigt säsong… Vi besökte centret, ringde och försökte boka online. Nästa möjlighet var 2 jan.

Vi gjorde ett sista försök och med jacks blå ögon tindrande och lite tur fick vi 7 biljetter.

30 min senare var vi på den omtalade ön och en guidad tur. Helst av allt hade vi velat gå runt själv men det fanns det inte möjlighet till det. Ön är nu mera hem till 200 personer som jobbar för museet fast jag misstänker att öns fåglar är betydligt fler.

20121225-093517.jpg

Väl i fängelset blev vi guidade av en man som själv suttit i fängelset under en länge period. Spännande att höra om en egen upplevelse om livet som politisk fånge.

20121225-093758.jpg

Vi hade ju en båtresa tillbaka. Trots att tiden började bli knapp så pratade mannen på. I detta läget så slutade jag att lyssna på mannen, allt jag kunde tänka på var båten och hur klockan bara tickade iväg. 20 min kvar, 15 min kvar och då kunde jag inte hålla tyst. – alltså excuse me but I think that we have a boat to catch. Kände att jag var så otrevlig…

Vi hann med båten. Vi var lite fundersamma om huruvida restauranger skulle ha öppet på julafton. Allt var öppet nere i hamnen där shopping centret befinner sig och så många människor som käkade middag. Härligt att sitta ute och äta julmiddag.

God Jul från os alla.

Leave a reply