Stellenbrosch

Stellenbrosch

En sista bilutflykt innan hemfärd. Ingen av oss var speciellt intresserade av att prova viner men vi kände att vi kunde ju inte helt missa vindistriktet helt.

Bilen packades med vatten och badkläder. Eva hoppades på få ta ett dopp vid False Bay.

20121227-183330.jpg

Stellenborsch var en mysig liten stad som vaknade sent. Det var inte en kotte, i alla fall inte många ute när vi kom fram. Många vackra hus spännande gator.

Vi hittade en öppen affär som vi smög in i och jag kan nu stolt säga att jag har utökat min skokollektion.

Det var tydligt att folk var jullediga, otroligt lite folk som var ute och gick mest hogade vinresenärer som ”örlade” runt.

20121227-183706.jpg

Vi fortsatte ner mot kusten i hopp om att hitta en strand. Kartan visade långs stränder och vi alla såg dem framför oss i tankarna.

Bilköerna ner mot stranden borde vi ha tagit som en varning om vad som skulle komma men nej… Vi körde på.

Vi åkte längs en kåkstad utan dess like. Små plåtlådor av plåt, skrangliga och lutandes till höger och vänster. Det gör en illa till mods.

Väl nere vid stranden var det så mycket bilar och mil med köer. Det satt massor av människor i varje bil och på varje bilflak. På stranden var det hur mycket folk som helst och mer välde det in… Ingen chans för ett privat dopp där inte.

Den lång kön ringlade sig länge länge utan en chans att komma förbi och jag kan säga att vi var de enda som bar rediga blekansikten.

En sak undrar vi över. Det är problematiken med att hinna över gatan vid grön gubbe. Vi hinner inte sätta foten på gata förrän den gröna gubben blir till en röd blinkande gubbe. Det är nästa snudd på omöjligt att hinna över.

Leave a reply