Dag 10 | På gränsen mellan Ryssland och Mongoliet

Dag 10 | På gränsen mellan Ryssland och Mongoliet


Vi har nu åkt tåg ytterligare en bit och står nu och väntar på att den ryska passpolisen. Vi har väntat i en timme och enligt experterna kan det dröja ytterligare två. De tycks komma när det passar dem.
Om man intde vill sitta på tåget så kan man roa sig att räkna kor på perrongen eller förvåna sig över ryskornas otroliga förmåga att alltid vara klädda för århundradets kalas med 10 cm höga klackar trots att det är grus vägar och vattenpölar.
Det är otroligt mycket sopor längs spåret. Det finns ingen riktig sophantering så de kör bara ut det och lägger det i en håla och det finns många sådana. Men inne i städerna är det snygg och prydligt. Alla använder papperskorgarna.

1 Comment

  1. Per Han · maj 27, 2008 Reply

    Hej Eva. Tack för ditt sms. Jag hoppas att passpolisen kommit nu. Att ni är på väg någonstans längre österut. Jag sitter där jag sitter. Vid ett skrivbord på Åsögatan 119, Stockholm. Solen skiner och det är svensk sommarvärme, dvs kallt i skuggan och soldyrkare i solen. Jag har skrivit en text om affärsjurister. Sjuksköterskorna strejkar fortfarande och börjar få dålig press. Varför vill inte Inger på Vårdförbundet annonsera? Annelies mage växer och jag tänker: ”Förr i tiden skrev vi brev och vykort. På vinden har jag en resväska full med just sådana brev. Skulle jag skriva till dig Eva så skulle adressen vara Eva K, Poste Restante, Vladivostok…Vad händer med alla dessa elektroniska ord i framtiden? Jag tror att de kommer att försvinna. Kanske är det lika bra det. För man ska leva i nuet och inte i en resväska på vinden…” Ja, ja. Men jag har lovat mig själv att skriva fler brev. Med penna och papper. Men just nu får du en elektronisk hälsning. Hej hej från Per Han

Leave a reply