Dag 17 | Kineska muren

Dag 17 | Kineska muren


Idag har vi klättrat 1001 trappsteg på den Kinesika muren. Jag tappade räkningen vid 350 men Emma förde noga anteckningar på handen. När vi andra kämpade med de ojämna trappstegen såg vi knappt ryggsäcken på Emma.

Tyvärr sa förlorade pappa en reskamrat på muren. När han stod och väntad på oss tog en vind pappas keps som tog fart över muren. Ingen större fara, det är inte direkt någon brist på kepsar i den här staden.

Det är en big business att slussa runt turister till ”fabriker” där det serveras lunch. Poängen är vi skall shoppa tokdyra sovenirer. Det lyckas. Vi köper alltid något.

Vi tog en lång promenad genom himmelens tempel. 3 tempel där kejsarna offrade och bad 4 gånger om året för lycka och goda skördar.

Vi åkte också förbi den nya stadium som byggs för OL. Riktigt fina.

2 Comments

 1. fogge · juni 2, 2008 Reply

  Hej ! Emma & Eva m familj , vi följer era äventyr långt hemifrån m spänning & intresse . Ha de bäst så syns vi när ni kommer hem . Hälsningar Anders & hela F-95 gänget .

 2. Hyresgästen · juni 2, 2008 Reply

  Hej Eva
  Har du skrivit några vykort ännu?
  Min vykortsadress är Per Han, Pilgatan 19 A, 11223 Stockholm. Det var länge sedan någon skickade någonting från Kina till mig.
  Vårdstrejken är för övrigt slut och sjuksköterskorna fortfarande missnöjda. Solen skiner dock och vi har högsommarvärme!!
  per

Leave a reply