Dag 6 | Livet på tåget

Dag 6 | Livet på tåget


Nu är det dag 3 på tåget. Det betyder att det var ganska länge sedan vi såg en dusch men vi är ju alla på samma tåg…
Vår bästa kompis heter samovar (bilden i mitten). Den förser oss med varmt vatten till vårt pulverkaffe & varmakoppen soppa. Vi har snart gått igen hela sortimentet & satt betyg på dem. Champinjonsoppan & sparrisoppan ligger på topp. Gulaschsoppan får sämst.
 Idag tänkte vi skoja till det & ta en lunch i resturangvagnen som inte lär få några stjärnor i Michelin guiden det här århundradet.
Nu har vi lagt 410 mil bakom oss & staden som vi precis har lämnat heter Krasnoyarsk. Landskapet är mycket mer kuperat. De flesta byarna som vi passerar ser otroligt enkla ut. De lägger ner tid på sina odlingar som alla ser välskötta ut.
Tidigt i morse passerade vi en större by längs en flod. Där stod en pojke i sina kalsonger och tvättad sig i det kalla vattnet. 
Vägarna längs järnvägen består till stor del av grus & förtillfället av smältvatten.
Vi läser mycket & tittar ut på landskapet som rusar förbi. Det är spännande att se hur landskapet förändras från en dag till den andra.
Rutinerna på tåget är desamma. Tågvärdinnan vars dotter jobbar som akrobat börjar morgonen med att vända gångmattan i tågvagnen. Vi vet att det är dags att tänka på lunch. Tåget kör på moskvatid trots att den lokala tiden är 4h före. Lättast så eller?

Leave a reply