Dag 7 | Bajkalsjön

Dag 7 | Bajkalsjön


Jösses vilken dag. Drog ifrån gardinerna med slutna ögon och drog en hoppas att det är fint väder ramsa tyst för mig själv. Dessvärre hjälpte det inte, regnet öste ner så jag hoppades på bättre väder vid Bajkalsjön.
Resan tog ca en timme och min förhoppning om finare väder grusades när regnet övergick till snö.
Inte nog med snö, vi fick också en härlig iskall vind på köpet. Det gjorde att stoppen blev korta mycket korta.
Vi tog en båt till en liten by där vi nu skall övernatta hos en familj som bara pratar ryska. När pappa försökte visa att det var kallt frågade frun om vi vill ha vodka…
Regnet och sön avtog framåt eftermiddag så vi har undersökt byn. Det är ingen stor by men korna går lösa. Vi upptäckte ikväll att det inte bara är kor utan vi mötte ett gäng arga tjurar som gruffade med varandra på en smal gata med staket på sidorna. Det var riktigt obehagligt, det kändes som om vi kunde ha haft ett verkligt pamplona race. Som tur var kom ett gammalt par oss till räddning. Även de hade respekt och viftade med pinnar.
Det är väldigt primitivt här. Den enda anledningen till att gå på toa är kaninburen med supersöta kaniner eftersom toan som ligger brevid består av ett skjul och ett hål i marken. Det finns i alla fall rosa toapapper och ingen iskall toasits att sitta på.
Nu skall vi se om vi kan huttra oss till sömns. Det är superkallt och vi sover med kläderna på. Jag vaknar väl med två istappar hängandes från näsan.
Natt natt

Leave a reply