Dag 8 | Bajkalsjön

Dag 8 | Bajkalsjön


Åh vad det är härligt med en riktig säng och jag skall aldrig någonsin klaga på värme.
Trots sö, regn och utedass hade vi en mysig dag med långa promenader. Vi avslutade kvällen med en rysk banja. Det har inget med banjo att göra utan är en rysk bastu. Egentligen så skilger den inte något från vår vedeldade bastu.
Vi tänkte att det skulle vara bra att få upp värmen i kroppen innan det var dags att krypa ner i sängen.
Vi hade blivit förvarnade att boendet skulle vara enkelt och det var det. Men att det skulle vara så in i bänkens kallt det var det ingen av oss som kunde föreställa.
Sängarna bestod av en spånplatta och en tunn madrass. Till täcke fick vi en tunn filt. I mitten av rummet stod det världens minsta element. Jaha sa vi, vilken tur att vi har underställ.
Pappa berättade att sov i kalla tält hade han gjort. Jag har aldrig frusit så mycket i hela mitt liv. Trots att jag hade långkalsonger, linne, dubbla tshirts, munkjacka och strumpor skakad jag så mycket att sängen flyttade sig. Jag har aldrig riktigt förstått konceptet nattmössa förrän nu men huvan på munkjackan var väldigt uppskattat. Jag har aldrig varit med om en så lång natt. Klockan 4 var jag tvungen att springa ut och tyckte att det var varmare ute!
På morgonen upptäckt vi att det bara var 5 grader i rummet. Då räcker liksom inte en liten filt. Huttrandes och med en känsla att man aldrig kommer att bli varm igen så rusade vi ner till frun i huset. Där satt vi hela klanen kasselring/Nordlund och huttrandes i deras soffa och tittade på deras 42 tums flatscreen.
Vi var nöjda över att få bada bastu när vi kom tillbaka till Irkutsk.

1 Comment

 1. ulla · maj 24, 2008 Reply

  guud vad roligt en 42′ flat screen, hm undrar om ni skojar….eller så har de bara prioriterat att ha stor teve…

  kram från er trogna stalkare:))

  p.s.vi åker om två dagar- ännu ej bokat hotell i NY- ska jag oroa mig…det är lugnt säger Jonas- jaha

  Emma du kan väl ta kort på en mongolisk häst!!

  kram ulrika

Leave a reply