Lima dag 1

Lima dag 1

Resan tog lite mer än 20 timmar så vi när vi knatade av planet var vi ganska möra och glada over att snabbt kunna checka in och komma till ro.

Efter en härlig lång frukost tog vi en lång busstur runt Lima. Lima har ca 9 miljoner invånare tror dem, det är nämligen ingen som riktigt vet. Efter en naturkatastrof på 90 talet så flyttade en mängd indianer ner från bergen för att bosätta sig nära haver och få det lite bättre.

Det finns inte många hus som finns kvar från det koloniala Lima dvs den spanska eran men i centrala Lima finns det några byggnader. Presidentpalatset och katedralen härstammar från 1500-talet. Här ligger conquistadoren Pizzaro begravd, undrar lite om hur snäll han egentligen var.

Vi fortsätter mot museet larco Herrera, en unikt museum som byggdes upp av en familj som hade en stor hacienda och som tog hand om föremål som de hittade på sina ägor och byggde upp ett museum.

Utöver vackra keramik från Chimu, Nascar och Pachacamakulturen finns här både textilier och silver/guld föremål. Några av textilierna är vävda med vackra papegojfjädrar, än idag lika färgglada.

Sen eftermiddag så tog vi en lång promenad ner mot mot havet och vågorna . Idag var det inte mycket vågor men några surfare kämpande tapper om ta de som kom.

IMG_0055.JPG

IMG_0056.JPG

4 Comments

  1. Eva Kasselring · november 13, 2014 Reply

    Härligt Åsa. Så härligt att nästan få vara med er på resan. Keep upp the good work. Kraaam

  2. Nils o Lusbeth Alsborn · november 14, 2014 Reply

    Hej på er
    Vi följer med intresse er härliga resa.
    Har ni läst vårt mail ang glöggfesten?

Leave a reply