Turist på vift

Turist på vift

Beställde en taxi på morgon för att ta mig tillsett av de stora shoppingcentrena. Det känns lite konstigt att köra genom på vägarna. Där jag bor är det i princip öken men området som huset ligger i är som ett bybyggt område i USA. En länga med likadana hus kantad men fin välklippt gräsmatta, sedan nästa länge med en ny design  och ny färgatällning. Utanför oasen så är det öken.

Blir avkastad på mall of emiratets, 400+ butiker. Märkesbutiker ligger brevid vanliga om vartannat. Inget konstigt bara stort och mörkt.Det enda som skiljer är atta man har en skidbacke inomhus. 

Tar en tur med tunnelbanan vars dragning inte stämde överens med min karta till en del av Dubai som kallas Bur. Känslan är att det är ett turistställe, det ser nämligen ut som  det, tillrättalagt. Utöver att jag blev erbjuden att köpa diverse märkesväskor och pashminasjalar så var det bara en affär som lockade, en mattaffär med fina Kelimmattor som de natuligtvis kunde skicka direkt hem.

  
Tog en båt över Abra, kostade en dirham men eftersom jag tappade alla mina mynt som föll ner mellan plankorna betalade jag säker det trippla. På andra sidan finns guldmarknaden och kryddmarknaden. Mycket guld och mer glitter. Men det roligaste är att titta på alla människor av olika varianter. Lokala människor, turister turister i grupp och ensamma på vift alla vill göra en bra deal på smycken och guld. Och om det glittrar.

Avslutar dagen med taxi till Sarahs jobb. Inte svårt att hitta… Huset med chefens ansikte på fasaden….

  

Leave a reply